Pro Etnica

Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret a organizat începând cu anul 2000, Festivalul Interetnic „Pro Etnica” în oraşul medieval Sighişoara. Mesajul evenimentului a ajuns la milioane de oameni, pe toate canalele mass media. Toţi partenerii sunt implicaţi şi pot să influenţeze concepţia proiectului, care se modifică în fiecare an. Cetatea Sighişoarei se transformă în timpul festivalului într-un târg al breslelor, unde meşteşugarii din comunităţile etnoculturale oferă vizitatorilor produse tradiţionale. ProEtnica este mult mai mult decât un festival. Este cel mai important punct de întâlnire al comunităţilor etnoculturale din România, o instituţie vie şi un reper singular al multiculturalismului. Mai multe imagini

La această manifestare, aromânii au fost prezenţi în fiecare an. Ansamblul „Pilisterul” şi „Iholul” au făcut să răsune cântecul şi dansul armânesc pe meleaguri ardelene.

Festivalul editează revista „Agora comunităţilor etnice”, aceasta apare în timpul festivalului, iar redacţia ei se compune din reprezentanţi ai organizaţiilor participante.

Ecouri despre participarea armânilor se regăsesc în aceasta revistă cât şi în presa locală.